Istoria baschetului ploiestean – partea III

ISTORIA BASCHETULUI PLOIESTEAN CONTINUA !

Pentru Istoria Baschetului Ploiestean – Partea I apasa aici.

Pentru Istoria Baschetului Ploiestean – Partea II apasa aici.

Odata cu retragerea sprijinului financiar al BRD si totodata desfintarea echipei CSU BRD Ploiesti, pentru ploiestenii din sala Olimpia a aparut o noua oportunitate de a urmari baschet din prima divizie nationala.

Vega Soced Ploiești  fost un club de baschet fondat în anul 2000 în Ploiesti. Clubul ploieștean a evoluat în prima liga de baschet.

In 1999, Soced Bucuresti, ramasa fara sustinere financiara in Capitala, s-a mutat la Ploiesti. Antrenorul Ioan Constantin pregatea o formatie, care se numea si Vega, Grupul Rompetrol si al sau patron, Dinu Patriciu,  implicandu-se in sustinerea materiala a acesteia. Lotul de atunci al lui Vega Soced Ploiesti era foarte valoros, dovada fiind finala de play off pierduta  in fata aradenilor de la West Petrom in 2001 – 02 si alta finala mica, adjudecata in compania echipei CSU ISA Pitesti, in sezonul 2002-2003. Iata lotul(vezi foto de mai jos) : antrenor Ioan Constantin, Vladimir Dado Arnautovic,    , Nicolae Toader, Ciprian Ghisoi, Constantin Titi Mircea, Constantin Palii, Bogdan Radulescu – Mihai Enescu, Nicolae Chiran, Silviu Lupusavei, Dan Dacian, Sasa Sestopal, Uche Iheadindu. vega soced Apoi, din motive logistice, echipa s-a mutat București, dar, rămasă fara sprijin financiar în vara lui 2004, s-a retras din competiții.

Constantin Palii( F-2.02),  un alt important jucator ploiestean, se nastea in anul 1973 in Ploiesti si devenea in 1990, impreuna cu Titi Mircea, campion national de juniori II cu CSS Ploiesti.  Dupa acest „episod”, cariera ploiesteanului a avut parte  si de alte „episoade glorioase”. In anii 90 a trecut in randul seniorilor, activand la Steaua Bucuresti, Dinamo Erbasu Bucuresti , Vega Soced Ploiesti , CSU Asesoft si CSU Brasov. In 2006 s-a retras din activitatea de mare sportiv si a ales sa plece in Florida, SUA, da alaturi de familie pentru a-si construi un viitor mai bun. Palmaresul acestuia numara 4 titluri de campion al Romaniei cu Steaua, Dinamo, CSU Asesoft, castigator al FIBA Europe Cup Men(2005) cu Asesoft, vicecampion al Romaniei cu Vega Soced si o cupa a Romaniei.  Despre cariera ploiesteanului, mai mentionam selectii la nationala de cadeti, juniori, tineret si seniori a Romaniei pana in anii 2000 si participari in cupa Korac cu Steaua si Dinamo sau in FIBA Europe Cup cu CSU Asesoft. Cea mai mare performanta la nivelul nationalelor o are in 1991 la Edmonton, cand juniorii României, ocupau locul 5 la Campionatul Mondial, cu o echipă în care se regăseau, printre alții, Toni Alexe, Elemer Tordai, Ghiță Mureșan, Marcel Țenter, Cornel Alecu sau Constantin Mircea. 

Despre echipa CSU Asesoft Ploiesti, fiind cea mai de succes echipa de baschet ce a activat in judetul Prahova, vom vorbi in episoadele viitoare. Veti avea cateva surprize in episoadele viitoare.

Istoria este versiunea evenimentelor trecute asupra carora oamenii s-au pus de acord. (Napoleon Bonaparte)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s