C. Burlacu si I. Georgescu, inapoi la Ploiesti ?

Echipa municipala de baschet CSM Ploiesti si-a asigurat, in urma victoriei din sala Rapid, in proportie mare biletele pentru Turneul Semifinal al Ligii 1, continuându-și astfel drumul spre atingerea obiectivului stabilit la început de sezon: promovarea în Liga Națională. Acest prim obstacol l-a depasit cu ajutorul jucătorilor proveniți de la defuncta Asesoft, care aveau experiența primului eșalon, dar și pe cei tineri, din pepinierea fostului club campion.

Nivelul competitional in faza semifinala va fi mult mai ridicat, astfel ca pentru a reusi o buna replica este nevoie de forte proaspete care sa amplifice forta lotului ploiestean.

Conform gazetaph.ro, este posibil să vorbim despre sosiri de baschetbalisti cu experienta in prima liga. Deocamdata numele lor este tinut secret, ar fi vorba de trei jucatori, iar aducerea lor este negociata de Catalin Burlacu, fost mare jucator si capitan al CSU Asesoft Ploiesti, actualmente evolueaza la SCM Universitatea Craiova. Despre Catalin Burlacu trebuie sa mai amintim si ca este presedinte de onoare al sectiei de baschet al CSM Ploiesti. Ieseanul, stabilit langa Ploiesti, a avut in vara, lungi discutii cu oficialitatile locale si in urma acestora, Ploiestiul a ramas cu echipa de baschet la nivel de seniori, chiar daca pentru un an (asa speram noi, ploiestenii, sa fie doar un an) in Liga 1. Apelând la prietenii săi foarte buni din lumea sportului jucat la panou, Cătălin și-a luat rolul în serios și contribuie, drept urmare, la fortificarea lotului, pentru a-l face cât mai competitiv, deoarece nu-i deloc ușor de a avea succes la ultima fază de dinaintea promovării.

Ramane de văzut pe cine a convins sau va convinge Cătălin Burlacu să se alăture proiectului revenirii Ploieștiului pe prima scenă.

Burlacu_Cat_mediafax.roDe asemenea, conform tot aceleiasi surse, directorul interimar al clubului municipalității, Cezar Stoichiciu  are gânduri si mai mari în eventualitatea în care se va obține promovarea in primăvară. Acesta intenționează să-i propună actualului președinte de onoare al secției de baschet a clubului pe care-l conduce, fostul mare internațional Cătălin Burlacu, să… îmbrace și echipamentul de jucător al CSM-ului !

Catalin Burlacu(2.10- PF/C, 39 ani) se poate intoarce la Ploiesti de la SCM U Craiova din Liga Nationala unde are medii de 12,8 pct, 4,5 rec, 1.1 assisturi, eficienta 11.2 in 27 min in acest sezon.

Catalin are experienta necesara sa fie antrenorul/profesorul/sfatuitorul din teren de care are nevoie orice antrenor de pe margine mai ales in momentele presante. Catalin in mare masura s-a maturizat, nu mai este persoana care sa raspunda jignirilor spectatorilor adversi, iar prin acest mod de a vedea lucrurile ii responsabilizeaza si pe ceilalti din jurul lui sa fie concentrati numai la meci si sa fie puternici. Catalin are spirit de invingator, spirit pe care il va cultiva cu siguranta si la cei mai tineri. Catalin a trait atatea momente diverse in baschet incat, daca nu isi mai doreste sa revina, si daca ii se cere o parere, el fiind in tribuna, ar fi de mare ajutor.

CATALIN BURLACU VA FI UN EXEMPLU DE PROFESIONALISM PENTRU MAI TINERII SAI COLEGI DIN ECHIPA MUNICIPALA.

Ramane de vazut ce se va intampla in continuare in „cazul” lui, dar mai ales in cazul echipei.

Directorul CSM Ploiesti vrea sa il repatrieze si pe Ionut Georgescu

Conform aceleiasi surse, gazetaph.ro, directorul CSM-ului, Cezar Stoichiciu (foto de mai jos alaturi de Cristian Nica, manager sportiv CSM Ploiesti, foto: observatorulph.ro) isi mai doreste o altă întoarcere acasă:

csm„Îmi doresc enorm să readuc la viață Asesoftul, la CSM Ploiești! Colaborez foarte bine cu Cătălin Burlacu, ne vedem și discutăm ori de câte ori are timp liber și vine la sediu, intenționând să-i propun să nu se retragă până ce nu va face performanță și cu echipa noastră. Totodată, îmi mai doresc și ca fostul președinte executiv Ionuț Georgescu să se întoarcă și el, la vară, acasă, și să ne ajute să construim o nouă echipă, care să meargă pe urmele Asesoftului. Deja, încerc să facem transferuri, pentru a nu avea emoții în campania de promovare. Îmi este cât se poate de clar că trebuie să profităm de tradiția bogată a baschetului masculin ploieștean și de oamenii care au scris istorie, precum Cătălin Burlacu, din teren, și Ionuț Georgescu, în calitate de conducător” a declarat Cezar Stoichiciu pentru gazetaph.ro

Nu compar perioada Asesoft si aceasta perioada CSM, cel putin dintr-un punct de vedere (banii), dar cred ca aceste doua repatrieri ar fi mai mult decat binevenite si, de ce nu,  obligatorii. Cei doi, Catalin Burlacu si Ionut Georgescu, au facut cariera cu Asesoftul si au invatat din multele experiente ale acestei echipe in Europa si in Romania.

Sa recunoastem ca Ionut nu era vioara intai la Asesoft, dar a invatat foarte multe din acesti ani de baschet de inalt nivel, atat romanesc cat si european, are relatii cu lumea baschetului de afara si de la noi si nu ar fi decat un pas inainte pentru CSM Ploiesti numirea lui. Despre Catalin am vorbit mai sus.

Actualmente, Ionut Georgescu este manager la Steaua Bucuresti si are aceleasi obiective ca pe vremea Asesoftului: performante in Eurocup si titluri in Romania- cupa si campionatul.

ionut gergescuLegat de aceasta revenire a lui Ionut Georgescu , ramane de vazut mai multe aspecte:

  • in primul rand daca Ploiestiul si CSM-ul gasesc bani pentru a ridica nivelul echipei si a promova pe prima scena (sa recunoastem, totul se reduce la bani, iar la CSM Ploiesti sunt ceva probleme in acest subiect)
  • in al doilea rand, daca Virgil Stanescu, omul principal al proiectului Steaua il va lasa sa plece sau Ionut isi va dori sa se intoarca (iar vorbim de bani, banuiesc ca are un oarecare confort financiar la Steaua)
  • in al treilea rand, odata intors pentru ca echipa si Ionut sa aibe viitor e nevoie de ….bani.

Lotul actual al CSM Ploiești numără jucători tineri, dar și unii ceva mai experimentați, cu toții provenind de la defuncta CSU Asesoft sau de la Academia Asesoft Junior. Unii dintre ei au prins campionate, Cupe ale României și partide în FIBA Eurochallenge Cup sau EuroCup, chiar dacă nu și incluși în lotul de bază, având însă posibilitatea de a se pregăti, și uneori chiar și a juca, într-un mediu absolut profesionist, plin de vedete din țară și, mai ales, din străinătate. Si daca ne gandim ca in alte zari au plecat si altii din acest grup, CSU Asesoft Ploiesti, nu ne ramane decat sa visam si la alte reveniri acasa (nu au fost multi  ploiesteni, dar o mare parte dintre „fostii” s-au simtit bine in familia Asesoft).

INCA O DATA SCRIU ACELASI CUVANT : BANII…DACA SE VA REZOLVA ACEST SUBIECT, CRED CA VIITORUL VA ARATA FRUMOS. POATE CA AM FOLOSIT PREA DES INTR-UN ARTICOL DE BASCHET CUVINTELE „BANI” SI „DACA”….Banii sunt ochiul dracului, dar intretin orice familie.

Înaintea ultimei etape în cele trei grupe preliminare a Ligii 1, Politehnica Iaşi, Ştiinţa Bucureşti, Timba Timişoara şi Municipal Olimpic Baia Mare şi-au asigurat matematic calificarea la faza semifinală, asta în vreme ce CS Cuza Sport Brăila şi CSM Ploieşti au de bifat „victorii de serviciu”, la finalul săptămânii, pentru a întregi tabloul.