Interviu cu Raul Petrescu – candidat UNPR la Primaria Ploiesti- Despre sportul ploiestean

primaria-ploiestiAl doilea candidat la postul de primar al orasului Ploiesti care a acceptat sa stea de vorba cu Baschet Prahova despre problemele sportive ale orasului nostru este RAUL PETRESCU, candidat al partidului U.N.P.R.  Va invit sa cititi acest interviu care ne arata ce pareri si proiecte de viitor in domeniul sportului are d-l Raul Petrescu in cazul in care va deveni primarul orasului.

1. Considerati sportul (de performanta, de masa, sportul “de weekend” ) ca pe ceva necesar in viata fiecaruia dintre noi ? Dumneavoastra faceti sport si daca da, care sunt sporturile preferate ale dumneavoastra ?
Cateoric da. Asa cum spune si proverbul latinesc “ Mens sana in corpore sano “ ( O minte sanatoasa intr-un corp sanatos). Fac sport de cateva ori pe saptamana, insa prefer fotbalul. Alaturi de acesta practic tenisul de camp, tenisul de masa si inotul.

2. Urmariti vreun sport anume?  Urmariti vreo echipa anume din sportul ploiestean ?
Sunt fan al echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, dar urmaresc uneori si meciurile echipelor de handbal feminin si masculin CSM Ploiesti, mai ales ca handbalul este un alt sport agreat, fiind in echipa scolii la handbal atat in liceu (clasele XI – XII), cat si in gimnaziu (clasele VII – VIII).

raul petrescu 1

raul petrescu 2

3. Probabil cunoasteti istoria echipei de fotbal Petrolul Ploiesti si tot probabil cunoasteti din presa sau din surse mai apropiate problemele acestui club fanion al orasului. Ce parere aveti si ce solutii propuneti dumneavoastra pentru acest grup reprezentativ al orasului ?
Din nefericire un management precar al unor asa-zisi intreprenori, dublat de o implicare defectuoasa a autoritatilor publice locale au generat situatia actuala, clubul fiind la un pas de faliment. Consider ca un parteneriat public – privat legitim poate reprezenta solutia relansarii acestui club de traditie din urbea aurului negru, alaturi de o participare financiara a suporterilor, dupa modelul “ socios “ al marilor echipe din Spania, respectiv F.C. Barcelona si Real Madrid.

4. Clubul Sportiv Municipal Ploiesti este o structura sportiva de drept public organizata sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Ploiesti. Aceasta structura administreaza mai multe baze sportive (Bazin Vega, Stadionul Petrolul, sala Doroftei, Sala Olimpia, Hipodrom). Ce parere aveti despre administrarea bazelor si ce propuneri aveti pentru a imbunatati aceasta activitate ?
Sunt evidente niste disfunctionalitati la nivelul organizarii si eficientizarii activitatilor de administrare ale acestor baze sportive, atat din cauza unei legislatii imperfect cat si din cauza personalului insuficient calificat, nemotivat financiar si insuficient numeric. O solutie viabaila ar putea fi reprezentata de externalizarea administrarii, insa asta presupune revizuirea legislatiei in domeniu; ori infiintarea unei directii separate care sa gestioneze exclusiv aceste baze.

5. Acelasi club municipal CSM Ploiesti are activitate sportiva la foarte multe discipline , avand in general rezultate pozitive. Ce parere aveti despre rezultatele conducerii actuale si daca intrevedeti schimbarea conducerii odata cu numirea noii ierarhii a orasului ?
Conducerea actuala a clubului a adoptat o serie de masuri indraznete si responsabile in vederea minimizarii cheltuielilor lunare si implementarea unor politici manageriale eficace. Dar fireste ca la finalul oricarui ciclu electoral se impune o analiza complexa a fiecarei conduceri din cadrul directiilor Primariei Ploiesti, iar rezultatele obtinute sunt cele care vorbesc finalmente.

6. Pentru a reusi performante inalte (care va aduce ulterior faima orasului ), Clubul municipal si cluburile cu structura private din oras au nevoie si de un “adaos” financiar din exterior (sponsorizari de la firme private), adaos care se lasa asteptat sau care vine in sume foarte mici. Cum considerati dumneavoastra aceasta problema a subfinantarii sportului ploiestean si ce solutii aveti pentru a incuraja firmele din Ploiesti sa ajute sportul ploiestean?
Consider ca o politica agresiva de marketing poate atrage agentii economici sa se implice mai mult in sportul ploiestean, miza fiind pe capitalul de imagine pe care performantele sportive ale clubului il pot aduce potentialilor sponsori, fiind necesar a fi elucidat in spatial public beneficiile fundamentale ale legii sponsorizarii.

7. Cum caracterizati orasul Ploiesti in privinta parcurilor si al terenurilor /salilor de sport ? Aspecte pozitive vs aspecte negative
In opinia mea, municipiul Ploiesti dispune de suficiente parcuri in anumite cartiere, insa alte cartiere sunt deficitare la acest aspect ( vezi cartierele Penes Curcanul, Mitica Apostol sau Pictor Rosenthal etc.). Nu exista suficiente Sali de sport la nivelul scolilor, iar eu cred ca modelul salii de sport ce va fi construita la Scoala Generala Sf Vineri gratie finantarii unui proiect de catre o fundatie privata, proiect pe care l-am sustinut asiduu, poate fi perpetuat la nivelul tuturor institutiilor de invatamant care nu beneficiaza de o astfel de sala. De asemeni, crearea unor terenuri de minifotbal in acelasi cadru public – privat pentru incurajarea fenomenului sportiv, se impune de urgenta.

8. Ce proiecte /actiuni veti avea in privinta parcurilor si al terenurilor / bazelor sportive de sport din oras?
Crearea unor parcuri ca urmare a unor finantari private, existand anumite companii in Parcul Industrial Ploiesti care se axeaza pe sponsorizarile in arealul sanitar si sportive, precum si atragerea de fonduri europene pentru realizarea unor noi baze sportive reprezinta o tinta importanta a agendei mele de guvernare locala.

9. Terenurile/ salile de sport administrate de scolile din Ploiesti sunt de obicei inchise in weekend-uri si in afara programului scolar pe motiv ca aceste spatii de sport s-ar putea deteriora. Considerati normala aceasta masura ? Ce propuneri aveti pentru ca tineretul sa aibe unde “bate mingea” in weekenduri ?
Nu este normal si am avut mai multe interpelari pe aceasta tema in Consiliul Local in timpul exercitarii functiei de viceprimar. Cred ca inaugurarea unui sistem de siguranta acolo unde nu exista, respectiv sporirea acestor masuri la nivelul terenurilor de sport din cadrul scolilor, in week-end, ar putea solutiona aceasta problema. Cat priveste salile de sport, acestea sunt, de regula, deschise, in week-end, existand contracte ale scolilor cu diferite entitati fizice sau juridice, personal frecventand in week-end, mai ales pe durata sezonului rece, aceste sali.

10. Mai multe orase din Romania au construit sau urmeaza sa construiasca sali polivalente moderne de sport, bazine de inot, patinoare. Avem numeroase discipline sportive care activeaza in orasul noastru. Aveti in programul dumneavoastra o astfel de actiune(si daca da, ce doriti sa construiti) sau continuam la stadiul de a vopsi ce s-a construit pe vremea comunismului ?
Fara doar si poate ca Bazinul Vega are nevoie de o reabilitare majora, chiar daca in ultimii ani au mai fost facute o serie de modernizari, insuficiente insa pentru a-l aduce la un nivel european. Patinoarul de la Sala Sporturilor ar necesita, de asemeni, o modernizare substantiala, insa este necesar, de asemeni, perfectarea unui parteneriat public – privat, intrucat agentul economic ce gestioneaza actualmente acest obiectiv sportiv nu beneficiaza de puterea financiara necesara. Sala Sporturilor a trecut recent, printr-un proces cardinal de renovare, astfel incat putem spune ca se prezinta la standard europene, cu exceptia unui anumit sector de tribuna.

11. Un gand pentru sportivii si suporterii ploiesteni ai sportului.
Le urez dragilor sportivi mult succes, putere de munca, sa promoveze pretutindeni in lume simbolurile si valorile acest minunat oras, iar pe suporteri ii asigur ca sportul ploiestean mai are multe de dovedit, iar eu doresc sa-mi aduc cu adevarat aportul in relansarea sa si in sprijinirea marcanta a acestuia.

VA MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT SI VA UREZ BAFTA IN ALEGERI, GANDURI BUNE SI FORTA PENTRU A INDEPLINI CEEA VA DORITI IN ACEST ORAS .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s