Ploiestenii castiga restanta de la Timisoara

logotimba timisoara

BC Timba Timisoara – CSM PLOIESTI 71 – 72 ( 16-18, 28-14, 18-22, 9-18)

A opta etapa a Fazei Semifinale a Ligii I de baschet masculin a programat, sambata, 7 mai , la Sala Sporturilor Constantin Jude din Timisoara, un meci intre doua pretendente la promovare, BC Timba Timisoara si CSM PLOIESTI. Intalnirea trebuia sa se joace pe data de 17 aprilie, dar datorita unui turneu international de dans sportiv, meciul s-a amanat pentru 7 mai.

Pe un trend ascendent, dictat de cele trei victorii consecutive obținute în faza semifinală a Ligii I, baschetbaliștii de la CSM Ploiești s-au întors cu un succes muncit de la Timișoara, care le oferă perspective frumoase pentru acontarea primei poziții la intrarea în turneul de promovare. La capătul unei partide interesante, cu un ritm bun și răsturnări de situație în partea secundă, băieții lui Eugen Ilie s-au impus cu 72-71, parafând un nou rezultat pozitiv pe un teren „greu de digerat” de către adversarele din „semifinale”.

Ploieștenii au abordat jocul din Sala „Constantin Jude” cu gândul de a reveni în fotoliul destinat liderului, înaintea derbiului cu Politehnica Iași, de duminica viitoare, din „Olimpia”. Drumul către victorie a fost unul pe alocuri anevoios, dar care, prin pașii făcuți cu pricepere în repriza a doua, s-a pavat, practic, de la sine, abordarea băncii tehnice, coroborată cu deciziile de moment ale tuturor celor implicați în acest „film” făcând ca Dumitrescu și compania să treacă primii linia de sosire.

Povestea meciului s-a scris în secvențele de final, când Căpușan a poposit la libere la scorul de 71-70, aruncând presiunea pe umerii gazdelor, care, la ultimul atac, nu au putut trece de zidul „alb-albastru”, excelent regizat, de pe margine, de Eugen Ilie. Astfel s-a scris istoria unui meci în care echipa noastră a oferit 10 marcatori, spre deosebire de cei doar 6 ai timișorenilor. Victoria unei echipe, victoria unei abordări curajoase și puterea de a reveni, acestea sunt coordonatele principale ale unei seri cu bătaie lungă pe Bega, terminată într-un mod demn pentru un lider care se respectă și respiră aerul tare al înălțimilor.

csm- timba

Despre meciul cu Timba : „O victorie foarte frumoasă. Contează enorm pentru noi, nu atât din punct de vedere al clasamentului. Practic și Timba e 99% calificată. Are meci ușor acasă cu Brăila. E o victorie prin care echipa mea crește. E o echipă de copii. Se joacă de foarte multe ori cu patru de U20 în teren și atunci pentru moralul nostru a fost foarte ok. Ușor, ușor începem să înțelegem. Ne-am strâns aproape de două luni și e mult de muncă. Probabil pentru transferurile din pauză, au venit 9 jucători. Toată lumea se uită, au adus 9 jucători și atunci cu siguranță… dar din cei 9 jucători 7 sunt U20 și atunci noi avem mult de muncă”.

Despre turneul final: „Este cumplit, sunt 3 meciuri in 3 zile. Avantajul meu este că jucăm 11, chiar 12 jucători meci de meci și atunci rotația este mai lungă. Sper să poată să mă ajute. Dorința și ambiția lor de a arăta că merită să fie în prima ligă pot să facă diferența. Toate celelalte trei echipe au jucători străini și se antrenează de mult timp împreună. Noi suntem abia la început. O să fie foarte greu oriunde ar fi turneul”a declarat Eugen Ilie pentru sporttim.ro

Ploiestenii aduna sapte victorii si doua infrangeri, fiind lidera acestei Grupe Semifinale, urmatoarea intalnire (si ultima din aceasta faza semifinala) pentru CSM PLOIESTI fiind VINERI, 13 MAI IN SALA SPORTURILOR OLIMPIA DIN PLOIESTI, ORA 17 in derbyul pentru locul 1, contra CS Politehnica Iasi.

Sursa: csmploiesti . Pentru articolul orginal apasa : aici

Pentru rezultatele, programul complete si clasamentul ” la zi” al Fazei Semifinale, apasa aici .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s