Catalin Burlacu : „Imi doresc enorm sa inregimentez, la CSM Ploiesti, antrenori cu experienta, antrenori straini care pot educa sub o alta forma partea noastra juvenila”

final fourUn rol deosebit de important in aducerea, promovarea evenimentului si atragerea de firme partenere a Turneului de Promovare a Ligii 1 l-a avut Catalin Burlacu, presedintele onorific al sectiei de baschet C.S.M. Ploiesti si fost jucator al C.S.U. Asesoft Ploiesti. 

In urma unui interviu acordat postului de radio Sport Total FM, ieseanul a tinut sa precizeze eforturile deosebite care se fac in cadrul proiectului C.S.M. Ploiesti si sperantele pe care le are in viitor :

Tin sa felicit toate cele patru echipe calificate in acest final four de promovare, Olimpic Baia Mare, Politehnica Iasi, Timba Timisoara si CSM Ploiesti. Doua echipe vor promova. Ma bucur ca am format aceasta echipa si ma bucur ca am continuat aceasta emulatie baschetbalistica de la Ploiesti. Am luat-o, practic, de la zero cu niste copii care nu prea au jucat la Divizia A. Vreau sa-i cresca, sa-i duc pe prima scena baschetbalistica.

Eu am dus mai multe discutii cu mai multe echipe de pe prima scena baschetbalistica, dar principalul meu obiectiv a fost sa am grija si de acest proiect pe care vreau sa-l duc mai departe. Chestia cu jucatul la nivel de Liga Nationala tine pur si simplu de interesul familial si de oamenii care au tras de mine o luna si jumatate sa merg la Craiova. In momentul de fata, contractul cu SCM Craiova este inchis. Toate echipele care au parasit play-off-ul sunt in cercetari, in cautari, in reconstruiri si toate asteapta finalul.

burlacu

Construiesc incet, pas cu pas, un centru puternic de copii si juniori, mai intai, la nivel de masa, apoi la nivel de performanta. Imi doresc enorm sa inregimentez si niste antrenori cu experienta, antrenori straini are pot educa sub o alta forma partea noastra juvenila. Vreau sa le ofer si un orizont catre care sa priveasca, o echipa pe prima scena la care ei sa tinda.

In prima liga, puteai legitima sase straini si sase romani intr-o echipa de 12, cu mentiunea ca un roman sa fie pe teren pe tot parcursul meciului. De anul viitor, vor fi doar cinci straini si sapte romani. Trebuie sa tindem spre a da cat mai multe minute jucatorilor romani. Este o problema pe care managerii echipelor trebuie sa si-o o asume.

Avem o echipa nationala, avem de unde selectiona. La anul, va veni un EuroBasket 2017, in care una din grupe va fi la Cluj si noi vom fi o tara care participa la un turneu final european, lucru care nu s-a mai intamplat de 30-40 de ani. Va fi un eveniment extraordinar pentru Romania, pentru sportul romanesc”, a declarat Catalin Burlacu, la Sport Total FM.

Rezultate si program Turneul de Promovare :

Vineri 27 mai
B.C.M. Olimpic Baia Mare – C.S. Politehnica Iaşi 90 – 78

C.S.M. PLOIESTI – B.C. Timba Timişoara 71 – 60 (13 – 16, 23 – 7, 15 – 11, 20 – 16)
C.S.M. Ploiești : Căpușan – 17 pct, 8 rec, Santana – 11 pct, Movileanu – 11 pct, Gavrilă – 7 pct, Ciotlăuș – 6 pct, Gîrbea – 6 pct, Ionescu – 6pct, Dumitrescu – 2 pct, Ene – 2 pct, Casale – 2 pct, Neagoe – 1 pct, Scărlătescu. Antrenor : Eugen Ilie.
Timba Timișoara: Pătru – 16 pct, Kovacevic – 13 pct, Medgyesy – 11 pct, Lazăr – 8 pct, Stănescu – 7 pct, Filip – 3 pct, Colceriu – 2 pct, Pop, Kelemen, Rada, Veina. Antrenor: Bogdan Murărescufinal four.Sâmbătă 28 mai
17:15 B.C. Timba Timişoara – B.C.M Olimpic Baia Mare
19:30 C.S.M. PLOIESTI – C.S. Politehnica Iaşifinal fourDuminică 29 mai
12:45 C.S. Politehnica Iaşi – B.C. Timba Timişoara (Digi Sport)
15:00 C.S.M. PLOIESTI – B.C.M. Olimpic Baia Mare (Digi Sport)

Orele de desfasurare ale meciurilor de duminica s-au modificat la cererea postului Digisport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s