Tudor Garbea, campion la Festivalul Olimpic pentru tineret de la Albena !

logo-frb(preluare de pe frbaschet.ro, pentru articolul orginal apasati aici )

Cea de-a IX-a editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret din Bulgaria s-a incheiat, astazi, cu doua performante notabile pentru echipele de baschet ale Romaniei coordonate de antrenorul Florin Covaciu, atat juniorii, cat si junioarele, reusind sa cucereasca medaliile de aur in cadrul turneelor de baschet 3×3 desfasurate pe terenurile special amenajate in complexul sportiv din Albena.

Ca in fiecare an, si in 2016 Comitetul Olimpic Bulgar a organizat in perioada 6-9 iunie, in cadrul complexului sportiv din Albena, o noua editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret, intreceri rezervate sportivilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. La fel ca si la editiile precedente, Romania a fost din nou reprezentata cu brio in turneele de baschet 3×3, tinerii tricolori reusind si de aceasta data sa obtina performante notabile.

La capatul a trei zile de intreceri captivante, cu multe meciuri echilibrate, nationala noastra feminina formata din Alina Podar, Iulia Brezoi, Andreea Fleser si Andreea Cretu si coordonata de antrenorul Florin Covaciu a reusit sa cucereasca medaliile de aur.

romania 0906

O performanta deosebita, care a fost imediat dublata de nationala noastra masculina formata din Radu Avramescu (Under 18 CN Aurel Vlaicu Bucuresti), Tudor Fometescu (Under 18 A.C.S. 4Sports Agronomia Bucuresti ), Cristian Mainea (Under 18 CN Aurel Vlaicu) si Tudor Girbea (C.S.M. Ploiesti), tinerii tricolori reusind sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere dupa o finala de vis.

Astfel, baschetul juvenil romanesc continua seria performantelor obtinute de-a lungul timpului la Albena, in cadrul Festivalului National Olimpic pentru Tineret, echipele Romaniei fiind abonate mai mereu la podiumul de premiere.

garbeaFormat la C.S.S. Unirea Iasi si component al lotului national care a participat la U16 Europe Championship Men – Division B, Strumita, Macedonia in vara anului 2014, Tudor Garbea (1.94- PF, 17 ani) a reusit in aceasta vara promovarea in prima liga a baschetului masculin alaturi de C.S.M. Ploiesti. Extrema, Garbea a jucat in prima jumatate a acestui sezon la Stiinta Bucuresti, atat la seniori cat si la echipa Under 20.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s