Cosmin Blagoi, de la Lotul Național U15M, la Campionatul European din Sofia cu U16M !

summer basketballEchipa nationala de baschet masculin Under 16 a Romaniei s-a reunit  pe 4 Iulie la Timisoara pentru inceperea campaniei de pregatire in vederea participarii la Campionatul European din vara, Divizia B, intrecere care se va derula in perioada 11 – 20 August la Sofia.

Nationala Under 16 este pregatita de Sebastian Man, avandu-l ca secund pe ploiesteanul Cosmin Blagoi si ca terapeut pe Andrei Jieanu Staff-ul tehnic are ca obiectiv prioritar testarea jucatorilor convocati si formarea unui lot competitiv pentru obtinerea unor rezultate notabile in cadrul intrecerilor continentale.

Pentru intrecerea europeana gazduita de Sofia, staff-ul tehnic roman a convocat in prima parte a pregatirilor un lot format din mai multi sportivi de perspectiva din campionatul autohton, si nu numai, precum Davis Chioreanu, Radu Voinescu, Andrei Tintoaca, Sergiu Ursu, Marius Maciuca, Matei Balteanu, Victor Dudas, Andrei Arion, Denis Constantin, Aurelian Gavriloaia, George Blaj-Voinescu, Radu Petrescu, Andrei Constantin, Petru Popescu, Vlad Porime, Radu Radulescu, Marcos Moldovan, Celic Kilic, Christopher Opris dar si “uriasul” Robert Bobroczky.

Sebastian Nicolov, presedintele C.S. Sevlar Ploiesti, l-a felicitat pe pagina personala a unui site de socializare pe Cosmin Blagoi si i-a urat bafta in drumul sau de la nationala Under 16 :

cosmin balgoiDacă cu numai câteva luni în urma, antrenorul nostru de la U14 și U18, Blagoi Cosmin a fost cooptat în staff-ul Echipei Naționale U15M ca secund al lui Alexandru Olteanu, acum va anunțăm cu mândrie ca Blagoi Cosmin a fost numit în funcția de antrenor secund la U16M alături de principalul Sebastian Man.

Aceștia vor începe pregătirile Lotului Național U16 M în data de 4 iulie, la Timișoara și vor participa la mijlocul lunii august la Campionatul European U16M care se va desfășura la Sofia.

Bafta multa Cosmin, sa inveti cat mai multe și sa va clasați cat mai sus!

HAI ROMÂNIA!

Dupa acomodarea de o saptamana de la Timisoara, incepand cu 12 iulie, nationala U16 se va muta in Arena de Baschet din Bucuresti, continuand pregatirea pentru alte 12 zile. Dupa acest stagiu va participa, in perioada 24-29 iulie, la un puternic turneu international de verificare in Georgia, urmand ca din 29 iulie tinerii tricolori sa revina in Bucuresti si sa sustina, in 7 si 8 august, doua meciuri amicale in compania Portugaliei.

Dupa ultimele teste de verificare ale potentialului tricolor, in urma carora va fi definitivata si componenta finala a echipei care va intra pe scena europeana, cadetii nostri vor pleca in 9 august spre Sofia, gazda Campionatului European.

La startul FIBA U16 Men European Championship Division B participă 24 echipe naționale, repartizate în patru grupe de câte sase echipe fiecare. Componența grupelor:

A – Luxemburg, Danemarca, Portugalia, Olanda, Belarus, Rusia
B – Irlanda, Israel, Macedonia, Ungaria, Scotia, Anglia
C – Norvegia, Slovenia, ROMANIA, Austria, Kosovo, Ucraina
D – Slovacia, Georgia, Bulgaria, Cehia, Islanda, Belgia

Mai puteti citi si :
Mihai Braslasu, selectionat din nou la lotul U15 al Romaniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s