Incertitudine la C.S.M. Ploiesti ? Nu !!!?? E mai rau…Sectia de baschet in prag de desfintare !

logoIn aceasta vară, echipa municipala de baschet masculin C.S.M. Ploiesti a promovat in elita baschetului romanesc, Liga Nationala.

Aceasta bucurie a ploiestenilor avea sa vina dupa mai multe evenimente petrecute in urma cu un an, cand cu eforturi si insistente deosebite la acea vreme, se reusea ca baschetul sa nu dispara inca de atunci. Catalin Burlacu, in fruntea unui grup entuziast de tineri, a batut la usa primarului si a reusit, nu foarte usor, sa „induplece” primaria sa nu isi bata joc de un sport devenit foarte popular in Ploiesti gratie performantelor lui C.S.U. Asesoft Ploiesti.

Odata infintata sectia de baschet, Catalin Burlacu (presedinte onorific), Dacian Vanc (coordonator) si un frumos grup de jucatori ploiesteni (Dogaru, Movileanu, Dumitrescu, Neagoe, Ene etc. ), la care s-a adaugat alti tineri valorosi(Ciotlaus, Garbea, Ionescu, Capusan etc.) si un antrenor de calibru (Eugen Ilie) nu au dorit sa se opreasca doar la simpla prezenta in Liga 1 si ….(probabil) ghinion mare pentru autoritatile locale actuale ….au reusit sa promoveze pe prima scena a baschetului masculin.

Dupa promovare, cand lucrurile ar fi trebuit sa intre pe un fagas normal, iar sportivii sa „isi vada de treaba lor” si sa pregateasca un sezon greu, unde nu doreau sa bifeze o prezenta in prima liga, ci sa reziste aici cu oarecare performante de inceput de drum, au aparut problemele. Si nu vorbim numai de baietii de la echipa de seniori, ci de intreaga sectie de baschet ce cuprinde si grupe de juniori/junioare si o echipa de senioare.

Decizia luată de administrația locala de a nu mai susține plata sportivilor sub formă de PFA-uri (folosita fara probleme si fara atatea semne de intrebare asupra legalitatii lor la grupari municipale din tara) a creat un blocaj urias de plata a sportivilor.

In aceasta vara s-au purtat multe discutii intre staff-ul sectiei de baschet si Primaria Ploiesti, s-a sperat intr-un final fericit si in reluarea activitatii de catre echipele sectiei de baschet, si nu numai.

Toate discutiile s-au incheiat nefericit pentru sportivii municipali, iar acum, cand toate echipele din baschetul romanesc au terminat deja primul stagiu de pregatire centralizata, ploiestenii …nu stiu sigur nici daca se vor mai reuni.

Pentru că problema a ajuns deja „cu cutitul la os” si competiția bate la ușă(primul meci pe 19 septembrie acasă cu Dinamo) , Dacian Vanc, coordonatorul secției de baschet a C.S.M. nu a mai putut aștepta si … s-a pus pe scris petiții catre Primăria Ploieşti.

Iata ce cuprinde această petiție:

„De mai bine de 3 luni de zile, jucătorii Secţiei de Baschet, antrenorii şi coordonatorul sunt într-o situaţie critică deoarece nu şi-au primit drepturile salariale, nu au condiţii propice de antrenament-pregătire, precum şi cantonament centralizat în vederea începutului noului sezon…

Nu înţelegem cum, pentru un ONG (n.r. Asociatia Petrolul 52 reprezentata de fostii mari jucatori ai Petrolului Ploiesti, Mircea Dridea si Octavian Grigore ) despre care nu se ştie absolut nimic, factorii importanţi de decizie ai Ploieştiului convoacă şedinţă de îndată pentru a încerca soluţionarea problemelor ONG-ului în regim de urgenţă, iar pentru aproape peste 200 de sportivi şi antrenori ai CSM care aparţin şi se identifică cu oraşul Ploieşti nu este convocată nici măcar o şedinţă pentru a găsi o rezolvare, o soluţionare legală în sensul deblocării şi intrării în normalitate a acestui club care încă reprezintă Ploieştiul

De aceea vă somăm pe această cale convocarea unei şedinţe până cel târziu 30 august 2016 cu toţi factorii de decizie ai municipiului Ploieşti pentru a soluţiona şi a găsi o cale temeinic legală a situaţiei Secţiei de Baschet a CSM Ploieşti şi implicit a întregului club de care aparţinem.

De asemenea, ţinem să vă atenţionăm şi asupra faptului că jucătorii Secţiei de Baschet sunt ţinuţi legaţi de contracte de peste 3 luni de zile, ei nemaiavând şansa de a mai evolua pe parcursul sezonului 2016-2017. În cazul în care nu veţi dori să daţi o rezolvare pozitivă a cererilor noastre, vă rugăm să vă asumaţi public desfiinţarea Secţiei de Baschet C.S.M. Ploieşti, iar din respect pentru jucători să anunţaţi acest demers.

În cazul în care veţi opta pentru această ultimă soluţie toţi jucătorii şi antrenorii CSM Ploieşti vor acţiona în instanţă Primăria Ploieşti pentru a-şi recupera drepturile financiare”

Baschet Prahova spera ca pe ultima suta de metri, noi ploiestenii  sa avem un răspuns favorabil si sa putem urmări baschet de calitate in orașul nostru, să nu fim obligați să ne deplasam zeci de km pentru a urmari alte echipe de baschet din București.  Si nu in cele din urmă  pentru copii noștri, sportul putând să ii ajute in aprofundarea unui spirit pozitiv si sănătos.

Mai puteti citi si :
Incertitudine permanentă la C.S.M. Ploiesti ? Stie cineva cand se va termina acest ping -pong municipal ?
Incertitudine totală la C.S.M. Ploiesti ! Ce va urma pentru clubul municipal ?

Sursa: republicanii.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s