Ramas bun, „PAULICA” DIMIAN !

Unul dintre jucatorii emblematici ai CSU BRD PLOIESTI, ploiestean de origine, PAUL DIMIAN, s-a stins din viata in aceste zile, dupa o batalie cu o boala necrutatoare care din pacate l-a rapus.

Epoca baschetului ploiestean modern a inceput o data cu participarea, pentru prima data in istoria sa, in prima liga nationala, prin promovarea echipei C.S.U. BRD Ploiesti, in anul 1994. Sustinuta de mari iubitori ai acestui sport, echipa a reusit “repatrierea”jucatorilor ploiesteni ce evoluau la alte echipe in prima divizie. Primii doi ani de zile au reprezentat o continua lupta pentru supravietuire in prima liga, jocurile din play-out fiind cu greu castigate. C.S.U. Ploiesti a activat in prima liga inca din 1994, avandu-i ca antrenori pe Ioan Dobrescu si Vasile Barbu, sponsor BRD.

In sezonul 1996 – 97 conducatorii clubului au intarit echipa prin aducerea la Ploiesti a inca doi jucatori de lot national, si astfel primul an fara griji de retrogradare s-a sfarsit. Participarea in campionatul 1997 – 98 a fost cea mai buna, cu cateva etape inaintea finalului sezonului regulat C.S.U. BRD Ploiesti fiind clasata pe primul loc.

Odata cu promovarea lui Ioan Dobrescu la nivel de Ministru Secretar de Stat in Ministerul Sportului, echipa ploiesteana nu a mai reusit sa tina cadenta cu plutonul fruntas (terminand pe locul 8), moment ce a coincis cu retragere BRD din postura de sponsor.

Sezonul 1998 – 99 a reprezentat ultima suflare pentru aceasta echipa inimoasa, ce nu a reusit in ciuda imenselor eforturi depuse sa ramana in careul de asi.

Coleg cu PAUL DIMIAN la C.S.U. BRD Ploiesti a fost Horia Paun, actualul presedinte al FRB, si Virgil Miulescu, ploiestenii Constantin Mircea, Nelu Lefter (din 1996), Vasile Tace, Bogdan Radulescu.

paul-dimian
PAUL DIMIAN, in centrul imaginii, zambaret si mereu pus pe glume. Fotografia este de la un joc aniversar, organizat in sala Olimpia, la 20 de ani dupa calificarea CSU in divizia A, meci jucat intre C.S.U. 93 si campioana nationala la juniori 2 din 1990, CSS  Ploiesti

Afectat de moartea unui prieten, Vasile Tace, unul dintre fostii colegi ai lui PAUL DAMIAN , transmite un mesaj emotionant pe facebook depre cel poreclit „Paulica”, prin care actualul antrenor – membru fondator al T Pack isi exprima regretul pentru moartea marelui nostru jucator ploiestean:

” Hai sa traiesti ,Bosorogule ! „… Asa ma saluta cand ne intalneam , din ce in ce mai rar si mai intimplator …Zambetul lui larg imi incalzea inima , nu era nicicum o ofensa vorba asta, imi reamintea doar ca el va ramane mereu tanar , neschimbat ,iar noi nu avem puterea lui de a sfida timpul …

Din ultima fotografie , de-acum vreo sapte ani, cand ne-am dorit o relansare a baschetul ploiestean si am readus pe parchetul din Olimpia cele doua generatii de aur intr-un meci al legendelor, Paulica incerca, cu bratele larg intinse, sa ne cuprinda pe toti , asa cum credea el ca am fi incaput in inima lui mare …care de ieri a refuzat sa mai bata !…

Desi meciul nu s-a terminat , in aplauzele tuturor ,cu numarul 8 pe tricou , Paul Dimian paraseste arena de joc a vietii si ramane acolo unde a fost intotdeauna , in inimile noastre ….”

Sotia lui „Paulica”, Angi Damian , este si ea o fosta jucatoare, evoluand alaturi de Sorina Lambrino, Olivia Biasutti, Glida Zane la frumoasa echipa a baschetului feminin ploiestean, C.S.U. Ploiesti.

PAUL DIMIAN NE VA VEGHEA DE ACOLO DE SUS, CU ZAMBETUL PE FATA CA DE OBICEI, ASA CUM IL STIM CU TOTII !

DUMNEZEU SA IL IERTE IN PACE !! CONDOLEANTE FAMILIEI !!

Inmormantarea lui PAUL DIMIAN va avea loc maine la ora 13, la cimitirul din Banesti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s