Fabuloasa viata a lui Dado Arnautovic – partea II

FABULOASA VIATA A LUI DADO ARNAUTOVIC CONTINUA !

Pentru partea intai din „Fabuloasa viata lui Dado Arnautovic” apasa aici.

arnautovic-minge

Dupa experienta foarte trista, dar incheiata fericit, din razboiul in care a fost introdus fara voia lui, pentu Dado Arnautovic urma o alta viata. O viata dedicata baschetului, sport pe care l-a iubit inca din vremea copilariei, sport care i-a adus foarte multe satisfactii dar l-a si epuizat prematur. Pentru Arnautovic urma o viata in care va trai in suflet cu Ploiestiul, orasul lui Nenea Iancu fiindu-i ca „a doua casa” unde va creea extraordinar de multa bucurie si mandrie suporterilor de sport din oras si va duce baschetul ploiestean la un nivel unde nu ajunsese vreodata si nici nu putea sa viseze.

Ziua urmatoare sosirii din razboi, Dado Arnautovic a jucat baschet de inalt nivel in prima liga a Serbiei, intr-o intalnire intre Banja Luka si Beobank, meci in care a inscris 18 puncte.

„Ziua respectivă a fost pentru mine o refulare. De război nu a scăpat nimeni, din păcate. M-am trezit în dimineaţa următoare şi am văzut că echipa mea avea meci. Impropriu spus că m-am trezit. Multe luni care au urmat sosirii acasă, nu am reuşit să închid un ochi. Descoperisem că unicul mod în care puteam să leg câteva ore de somn era să fie constant zgomot în jurul meu. Nu reacţionam cum trebuie atunci când era linişte. Revenind la întrebare, echipa mea era din Bosnia, dar fiind război, am jucat în Serbia, în Ruma. Eram pe foaia oficială a meciului, trecut în permisie de 15 zile. Am făcut meciul carierei după doi ani în care nu mai atinsesem o minge de baschet. Dacă ar fi să mă întorc în timp, aş arăta cu degetul către acest moment şi aş spune că acolo mi-am transformat viaţa în mai bine” povestea Dado despre experienta reintoarcerii in baschet.

În 2001, părăsește Bosnia pentru a merge în Romania. Evolueaza mai intai la Vega Soced Ploiesti, antrenata de Ioan Constantin si patronata de Dinu Patriciu, propietarul rafinariei Vega Ploiesti din cadrul Rompetrol, nume pe care l-a preluat si echipa de baschet. Dintre colegii de atunci ai „sarbului” se numarau ploiestenii Constantin Titi Mircea, Constantin Palii si Bogdan Radulescu.

Lotul de atunci al lui Vega Soced Ploiesti era foarte valoros, dovada fiind finala de play off pierduta in fata aradenilor de la West Petrom in 2001 – 02 si alta finala mica, adjudecata in compania echipei CSU ISA Pitesti, in sezonul 2002 – 03.

Apoi, din motive logistice, echipa s-a mutat la București, dar, rămasă fara sprijin financiar în vara lui 2004, s-a retras din competiții.

vega soced
Vega Soced Ploiesti. In componenta urmatoare (vezi foto de mai sus) : antrenor Ioan Constantin, Vladimir Dado Arnautovic, , Nicolae Toader, Ciprian Ghisoi, Constantin Titi Mircea, Constantin Palii, Bogdan Radulescu – Mihai Enescu, Nicolae Chiran, Silviu Lupusavei, Dan Dacian, Sasa Sestopal, Uche Iheadindu.

Dupa experienta Vega Soced, Arnautovic, foarte bun prieten cu Sebastian Ghita si Alex Iacobescu, alege sa isi continue cariera de baschetbalist alaturi de acestia si de nou promovata in prima divizie de baschet a Romaniei, C.S.U. Ploiesti, devenita mai tarziu datorita sprijinul financiar al grupului de firme patronat de Ghita, C.S.U. Asesoft Ploiesti.

In calitate de jucator, „sarbul” castiga alaturi de clubul universitar o cupa si un campionat si participa in FIBA EuropeCup, intalnind grupari puternice ale baschetului european, una dintre acestea fiind Fenerbahce Istanbul (apasa aici ).

Printre colegii „de parchet” ai lui Dado se numarau componenti ai echipei nationale a Romaniei, regretatul Toni Alexe, Catalin Burlacu, Paul Helcioiu, Rares Apostol si Levi Szijarto, dar si ploiesteni (Sorin Hartman, Constantin Palii).

Primul antrenor al acestei echipe a fost Dragan Petricevic, dar dupa un sezon, Dado Arnautovic, care era foarte bun prieten si ii cunostea potentialul de antrenor l-a recomandat pe Mladen Jojic, antrenor bosniac. la vremea discutiilor cu C.S.U. Asesoft fara contract.

Ulterior, Mladen avea sa ii „intoarca” lui Dado serviciile si sa il propuna, la patronii echipei, pe postul de antrenor secund, propunere care a fost imediat acceptata.

In primii ani de dupa retragerea ca si jucator, Dado Arnautovic si-a dorit sa reuseasca si in alte domenii.

În parteneriat cu Prima TV, Arnautovic s-a ocupat de varianta sârbească a emisiunii “Trădaţi în dragoste”. Cu toate acestea, Dado n-a fost trădat în dragoste: a avut o soţie minunată şi doi copii, un băiat şi o fată.

“Mi-a plăcut la nebunie să mă ocup de castinguri, să aleg locurile de filmare în Belgrad, să traduc scenariile, să aleg bodyguarzii”, ne-a declarat Vladimir.

De asemeni, Vladimir a fost director in cadrul filialei sarbe a grupului international de firme Asesoft, dar s-a intors la iubirea lui, baschetul, unde a fost numit la 25 noiembrie 2007, antrenor principal al C.S.U. Asesoft Ploiesti.

Meciul de debut al „sarbului” in calitate de antrenor a fost acasa in vechea sala Olimpia, in fata unui public numeros si a unui adversar de calibru, Galatasaray Istanbul. A fost o intalnire captivanta, spectaculoasa din cadrul ULEB Cup, a doua competitie continentala la nivel de cluburi (apasa aici), in care turcii gratie unui cos din ultima secunda a lui Dee Brown aveau sa castige meciul cu 83 – 81.

Dupa acest meci, pe langa intalnirile cu rivalele din campionat (Dinamo, U Cluj, CSU Sibiu etc), pentru C.S.U. Asesoft Ploiesti si Dado Arnautovic a urmat confruntari cu adversari puternici din Europa, intalnind jucatori care mai tarziu au devenit mari nume ai baschetului european (Marc Gasol – Askvayu Girona, Goran Jagodnik si Rawle Marshall- Hemorfam Stada etc).

Ultimul meci al primului sezon petrecut de ploiesteni in ULEB Cup a fost acasa impotriva echipei spaniole Askvayu Girona, o echipa cu mari nume (spaniolii Marc Gasol, Fernando San Emeterio, Victor Sada americanii Middleton, Arriel McDonald, antrenor Pedro Martinez), ploiestenii castigand cu 78 – 68 (apasa aici), un meci insa care nu avea foarte mare importanta in clasament.

In intrecerile interne, Vladimir Arnautovic avea sa culeaga , ca si antrenor, „laurii” primului event (castigarea cupei si a campionatului).

arnautovic-2

Asadar, viata lui Dado de dupa razboi a continuat intr-un mod captivant si plin de satisfactii profesionale si familiale, iar Dado se putea considera norocos si implinit.

Fabuloasa viata lui Dado Arnautovic va continua ! Vor urma povesti de viata, povesti de sport, povesti in care „sarbul” nostru a iesit aproape intotdeauna invingator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s