Federatia Romana de Baschet amână Tragerea la sorți pentru Ligile Naționale!

BASCHET PRAHOVA prezinta o parte din „Decizii ale Consiliului Director din 24.07.2018 ” , sursa frbaschet.ro, referitor la amanarea tragerii la sorti pentru Liga Nationale de Baschet Masculin si Feminin in sezonul 2018–2019.5

Presedintele FRB, dl Horia Paun, informeaza Consiliul Director despre situatia inscrierilor in LNB, masculin si feminin, si despre o serie de probleme semnalate de cluburile care doresc sa participe.


Consiliul Director ia act de adresa cu nr. 1633/23.07.18, semnata de 14 cluburi cu echipe feminine si permite reprezentantilor acestora (respectiv, dl Dan Calancea si dl German Adrian), sa prezinte situatia si punctul de vedere al semnatarilor.

In urma analizei situatiei, Consiliul Director constata gravele probleme financiare cu care se confrunta cluburile inscrise in LNBF, editia 2018-2019, precum si lipsa lichiditatilor, care urmeaza sa fie rezolvate la rectificari bugetare ulterioare, asa cum au declarat reprezentantii cluburilor feminine, fapt ce a impiedicat plata taxelor de participare/inscriere pana la data limita de 20.07.2018.

Referitor la garantia de participare, Consiliul Director a luat in consideratie propunerea cluburilor si accepta posibilitatea alternativa de a depune scrisori de garantie de catre terti in numele cluburilor in favoarea FRB.

Tinand cont  de cele mentionate mai sus, Consiliul Director decide urmatoarele:
– suspendarea tuturor formalitatilor referitoare la organizarea LNBF, 2018-2019, pana la data de 31 august 2018. In cazul in care, inainte de termenul limita, conditiile de eligibilitate vor fi respectate de un numar minim de 6 echipe, organizarea LNBF, 2018-2019, va fi deblocata pentru acestea.

Prin suspendarea formalitatilor referitoare la organizarea  LNBF se intelege: FRB nu va opera – inregistrarea CAS, eliberarea/solicitarea cartilor verzi, inregistrarea transferurilor si legitimarilor, efectuarea tragerii la sorti, eliberarea facturilor etc).

Se aproba cu unanimitate de voturi.


Pentru competitia LNBM, editia 2018-2019, indeplinesc conditiile de eligibilitate urmatoarele echipe:
Grupa A: CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, CSM Steaua, SCMU Craiova;
Grupa B: CSO Voluntari;
Grupa C: CSM VSK Csikszereda Miercurea Ciuc, CSM Medias, Dinamo Bucuresti.

Tinand cont de cele de mai sus, Consiliul Director decide:
– suspendarea tuturor formalitatilor referitoare la organizarea LNBM, 2018-2019, pana la data de 10.08.2018, iar tragerea la sorti pentru LNBM va fi in data de 14 august.

Pentru cele 9 cluburi care sunt deja eligibile se vor efectua toate formalitatile necesare, iar pentru restul cluburilor, aceste formalitati nu vor fi efectuate decat din momentul in care devin eligibile.

Pentru plata garantiei, se accepta scrisori de garantie eliberate de terti in numele cluburilor in favoarea FRB, bilete la ordin avalizate, sau alte forme de garantare a sumei respective.

Tragerea la sorti va fi efectuata cu numarul de echipe care sunt eligibile la 14.08.2018 pentru LNBM, editia 2018-2019, sistemul competitional fiind adaptat numarului de echipe eligibile.

Se aproba cu unanimitate de voturi.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s