Justin Tăicuțu, singurul ploieştean de la “Bulut Hoops 3×3 Camp”

Cvadruplul campion mondial la baschet 3×3 și dublu câștigător al circuitului mondial FIBA 3×3, sârbul Dușan Domovic Bulut a susținut în București un camp de baschet dedicat copiilor și tinerilor până în 18 ani.

“Bulut Hoops 3×3 Camp” face parte din proiectul “Din stradă, la Jocurile Olimpice”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

Evenimentul organizat de A.C.S. Sport Promotion a avut loc între 7 și 11 septembrie 2018, în parcarea centrului comercial Kaufland București Vitan, unde 150 de copii au învățat diverse elemente ale jocului de baschet în general și caracteristici ale baschetului 3×3 în special.

Printre cei 150 participanti la Camp s-a numarat si ploiesteanul Justin Tăicuțu, fost component al echipelor de juniori si seniori a C.S.M. Ploiesti si participant in circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball.

„In primul rand pot spune ca a fost una din cele mai frumoase experiente ale mele. Am avut ocazia sa il intalnesc si sa ma antrenez alaturi de numarul unu mondial in baschetul 3×3, am cunoscut tineri de varsta mea, antrenori atat romani cat si sarbi cu care am lucrat excelent.justin taicutuLa camp-ul a fost organizat excelent din toate punctele de vedere am avut norocul sa fie vremea frumoasa si sa lucram afara. Antrenamentele aveau loc dimineata si seara, cate o ora pentru fiecare categorie. Am parcurs toate elementele importante baschetului 3×3 indemanare, pase, shoot etc.

justin taicutu2Am avut ocazia sa invatam chiar de la Dusan Bulut una din miscarile lui care l au consacrat,, Shammgod”. De obicei eram impartiti in 2 grupe, fiecare grupa avand cate 2-3 antrenori romani si unul sarb.

Antrenorii sarbi au fost de nota 10, intelegeai din prima explicatiile, iar daca greseai venea la tine si iti explica.

Au fost 3 zile de antrenament frumoase, o experienta unica, am cunoscut oameni de la care am avut ocazia sa invat multe lucruri bune.

justin taicutu3Dupa cele 3 zile de antrenament am fost impartiti in 6 echipe pentru a concura la turneul de 3×3. Am fost selectat de Ghita Balmus in echipa sa si i-am avut coechipieri pe Victor Bogdan (care face parte din nationala Romaniei de 3×3 si a fost desemnat MVP Europe Cup 3×3 U18) si de Ana Niculescu. Echipa noastra a terminat pe locul 2.

Chiar mi-a parut rau sa vad ca nu a mai fost nimeni din Ploiești la acest Camp si de aceea imi doresc ca in anii viitori sa vad cati mai multi Ploieșteni acolo.

Campul a fost structurat pe diverse „ateliere” specifice în primele trei zile, urmând ca ultimele două zile să fie dedicate unui turneu de baschet 3×3, unde copii vor pune în aplicare cele învățate.” ne-a declarat Justin Taicutu in exclusivitate.  

Toți cei 150 de copii participanți la camp, alături de alte sute de copii practicanți sau pasionați ai baschetului 3×3, au ocazia azi si maine, să urmărească antrenamentele oficiale ale echipelor participante la FIBA 3×3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3×3, care se va disputa în zilele de 14-16 septembrie la Circul Metropolitan din București.

Au avut loc si sesiune de poze și autografe cu jucătorii, astfel încât toți cei prezenți să aibă o experiență de neuitat în cadrul unui eveniment de anvergură mondială.

#ÎNSTAREDEBINE este un program de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totala de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România pe parcursul anului 2018. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile (FDSC).

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor culturale, sportive și a activităților de promovare a unui stil de viață sănătos.

Sursa: 3la3.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s