LA MULȚI ANI ELENA STAN ! – „Suntem siguri ca nu există sportiv, antrenor, părinte sau ”străin ” care sa fi interacționat direct sau indirect cu ea, si care sa nu povestească ceva memorabil din acea experiență”

elena-stanAstazi o sarbatorim pe Elena Stan, una dintre antrenoarele ploiestence care au pus suflet, pasiune, ambitie in formarea mai multor grupe de copii si juniori ai clubului C.S.U. Ploiesti si totodata copii ai orasului nostru.

„Benny”, așa cum o știu apropiații, se poate lăuda că a “simțit” baschetul din toate posturile, trecând, pe rând, prin rolurile de jucătoare, arbitru și antrenoare.

În anul 2000 a început practicarea acestui sport în cadrul grupelor de juniori ale Clubului Sportiv Școlar din Ploiești, unde a evoluat până la nivelul Diviziei B.

În 2006 a început în paralel și cariera de arbitru, promovând până la nivelul primei divizii. 2009, în schimb, a reprezentat anul primilor pași în antrenorat, Elena Stan încheind, astfel, un ciclu complet, în care a trecut de la jucător la arbitru și, ulterior, la antrenor.

elena-stan5Absolventă a mai multor cursuri de antrenorat în țară și în străinătate, Elena și-a pus decisiv amprenta asupra sectorului juvenil ploieștean în 2014, la Craiova, când a cucerit aurul alături de grupa sa de baby-baschet.

O antrenoare aflată la început de carieră, cu rezultate foarte bune până acum, dobândite într-un timp relativ scurt, „Benny” știe să-și apropie elevii și să le insufle din dragostea pentru baschet, laitmotivul carierei sale profesionale.

elena-stan2In cele patru sezoane petrecute alaturi de gruparea ploiesteana, Elena Stan a adunat doua titluri de campioni ai Romaniei la babybaschet (2014, 2017), o prezenta in Final Four-ul Campionatului National „sub 13 ani” masculin (2016).

elena-stan3In fata unei oferte venite in aceasta vara de a isi continua activitatea in cadrul unui club foarte important in baschetul romanesc juvenil, B.C. Laguna  Sharks Bucuresti, Elenei nu i-a fost usor sa aleaga ce isi doreste pentru viitor.

Astfel, pe Elena Stan o vom vedea in Sala Scolii Gimnaziale George Toparceanu din Bucuresti pregatind echipele de performanta BabyBaschet si MiniBaschet ale gruparii bucurestene, unde va continua pe o linie ascendentă și va creste noi generații de copii, asa cum ne-a obisnuit, cu dragoste, pasiune si forta.

Cu ocazia zilei de nastere a ploiestencei, B.C. Laguna Sharks Bucuresti a asternut pe pagina proprie de facebook cateva randuri emotionante despre antrenoarea noastra, urandu-i LA MULTI ANI si cat mai multe succese impreuna :

elena-stan6Un nou episod al seriei noastre …povestea continua…La multi ani Elena Stan !

Desi este cel mai nou membru al familiei Laguna Sharks, cu siguranta v-ati dat seama despre cine vom povesti…

Serioasa, ambitioasa si extrem de pasionata, Elena a facut acum, un pas important in cariera ei de antrenoare, parasind orasul natal Ploiesti si venind la Bucuresti. Suntem mandri ca ne-a ales pe noi pentru a-si continua activitatea, iar rechinii vor beneficia cu siguranta de ”invatamintele” unuia dintre cei mai devotati antrenori ai tinerei generatii.

Pe langa medaliile si rezultatele obtinute cu echipele clubului ei de suflet – Ploiesti Basketball, o recomanda comportamentul impecabil, atitudinea profesionista si nu in ultimul rand ….dorinta de a influenta baschetul juvenil.

Suntem siguri ca nu exista sportiv, antrenor, parinte sau ”strain” care sa fi interactionat direct sau indirect cu ea, si care sa nu povesteasca ceva memorabil din acea experienta.

Desi a pregatit micuti baschetbalisti, si-a pus amprenta atat in dezvolatarea lor sportiva si baschetbalistica, cat si in conturarea caracterului lor de invingatori si viitori oameni ”mari”.

Rechinii ii multumesc clubului Ploiesti Basketball pentru felul in care a ”crescut” un antrenor devotat baschetului romanesc, si nu in ultimul rand Elenei, care a pus atat de mult suflet in dezvoltarea ei profesionala.

ELENA STAN
Data nasterii: 15 Septembrie 1988, Ploiesti

2017 – prezent Universitatea Ecologica Bucuresti – Facultatea de Educatie Fizica si Sport
2006 – 2009 Arbitru FRB – Liga Nationala de Baschet Feminin – Divizia A

Activitate sportiva – jucator:
2009 – 2010C.S.U. Ploiesti, Divizia B
1999 – 2009 C.S.U. Ploiesti Juniori

Activitate sportiva – antrenor:
2018International Basketball MBA Camp – Donji Milanovac, Serbia
2018 – Locul VI – Liga Nationala U12 Mangalia 2018
2017 – International Basketball Camp ”Cross Over” – Kragujevac, Serbia
2017 – Locul I – Campionatul National BabyBaschet Mangalia 2017
2017 – Locul VII – Campionatul National U13
2016 – Programul pentru Instruirea si Licentierea Antrenorilor de Baschet – Licenta B
2015 – Programul pentru Instruirea si Licentierea Antrenorilor de Baschet – Licenta C
2014 – Locul I – Campionatul National de BabyBaschet, Craiova 2014

aug. 2018 – prezent : B.C. Laguna Sharks Bucuresti – performanta
2015 – aug. 2018 : C.S.U. Ploiesti Basketball – performanta
Oct. 2014 – Iun. 2016 – Colegiul National de Formare si Perfectionare al Antrenorilor – Baschet
2013 – 2015 : CSU Asesoft Ploiesti – performanta
2012 – 2013 : AlphaStar Club – initiere
2010 – 2012 : Chemp Basketball – initiere


LA MULTI ANI, ELENA STAN ! SANATATE SI MULTE REALIZARI ATAT IN VIATA „NORMALA” CAT SI PE TERENUL DE BASCHET ! 

sursa: basketballploiesti.ro, bc laguna sharks facebook fanpage

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s