Ioana Ghizilă: „Trecerea la echipa campioană este un pas imens pentru mine, iar diferențele sunt vizibile, vorbind din punct de vedere al antrenamentelor și condițiilor de recuperare de aici”

ghizila 5Ploiesteanca IOANA ANDREEA GHIZILA trece printr-o bună perioadă a carierei, după ce a ajuns sa joace pentru campioana Romaniei din ultimii trei ani si este o prezenta constanta la loturile nationale a Romaniei.

Foarte multumita de transferul ei la Sepsi SIC Sfantu Gheorghe, Ioana Ghizila a declarat pentru totalbaschet.ro :

„Trecerea la echipa campioană este un pas important pentru mine, imens pot spune, iar diferențele sunt vizibile, vorbind din punct de vedere al antrenamentelor și condițiilor de recuperare de aici. Este prima dată când joc în acest format al campionatului, vom vedea cum decurg lucrurile anul acesta”.

Internaționala tricoloră și-a spus părerea și despre regula jucătoarelor autohtone, adoptată pentru acest sezon. Echipele trebuie să aibă în permanență 2 românce în teren atât în campionat, cât și în cupă. În prima repriză cel puțin una din jucătoarele autohtone trebuie să fie sub 23 de ani.

„Regula cu 2 românce pe teren pe toată durata partidei trebuia introdusă cu mult timp în urmă, din punctul meu de vedere. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea baschetului românesc însă nu cu un efect imediat. Consider că este o regulă importantă, cea a jucătoarelor de u23 , deoarece dă posibilitatea tinerelor jucătoare să se afirme și să evolueze în primele 20 de minute ale partidei”, a concluzionat Ioana Ghizilă, care va debuta în EuroCup în acest sezon.


In acest sfarsit de saptamana, una dintre cele mai promiţătoare si singura baschetbalistă ploieșteancă prezentă în prima grupa valorica a baschetului feminin, IOANA ANDREEA GHIZILA a jucat impreuna cu noua sa echipa, A.C.S. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, in deplasare la Arad unde a intalnit echipa gazda ICIM.

ICIM Arad – Sepsi-SIC 58 – 68 (21-23, 14-10, 13-18, 10-17)
Sepsi-SIC:
Whitted 15 pct, Higgins 14 pct, Gödri-Părău 9pct, Solopova 8 pct, Pasic si Slamova cate 6 pct, Kovács 5 cpt, IOANA GHIZILA 1/4 la 2 pct, 1/4 la 3 pct, 2 recuparari, 2 pase decisive, 5 pct in 20:40 minute jucateAntrenor: Zoran Mikes.

În etapa următoare, Sepsi-SIC va juca acasa cu Olimpia CSU Brasov, la sfarsitul acestei saptamani, iar in 25 Octombrie incepe parcursul in noua editie a FIBA Eurocup, acasa cu WBC Enisey.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s