Performantele ploiestenilor la baschetul 3×3 nu se opresc nici toamna ! Mascatii – vicecampioni la „sub 18 ani” la Decathlon Streetball ! Warriors – campioni la Mini U12 ! Blue Kids – locul 2 la Baby U10 !

decathon

Sport Arena Streetball și Decathlon România a organizat sâmbătă, 27 octombrie, prima ediție a Decathlon Streetball, o competiție de baschet 3×3 dedicată categoriilor de vârstă sub 18 ani, atât la băieți cât și la fete. Evenimentul a avut loc pe terenurile Sport Arena din incinta Universității Politehnice București.

La „sub 18 ani masculin”, ploiestenii de la Mascatii (Teo Grigore, Vlad Dragomir, Alexandru Mosulet, Mihai Eremia) au avut un parcurs excelent, fiind invinsi in finala de Niste Necunoscuti, multipla castigatoare de turnee in acest sezon din cadrul Sport Arena Streetball cu scorul de 21- 8.

Grupe : Mascatii – O jumica 18 – 11 si Mascatii – Manigu 16 – 6
Optimi: MascatiiROU – Baschet,Mingea 15 – 11
Sferturi: Mascatii – Hatzul ala mare 16 – 11

Semifinale: Mascatii – BăiețiiDinGeangoești 17 – 12

Finala: Mascatii – Niste Necunoscuti 8 – 21

La categoria „sub 18 ani masculin”, baietii de la 24/7 (Radu Daniel, Andrei Dumitrache, Anghel Rares, Alex Mihai /toti din Campina/) au obtinut o victorie si s-au oprit in grupe.

decathon 2.jpg

La Mini („sub 12 ani”) masculin, baietii nostri de la WARRIORS (Codruț Dinu, Rareș Movileanu, Andrei Velcea, David Rasoga) au castigat trofeul la aceasta categorie cu 4 victorii (victorie cu Pro Team Ploiesti si 9 – 1 cu BCSD in grupe , 14 – 9 cu No Name, No Glory in semifinale, 9 – 7 cu Infinity in finala).

decathon- Blue Kids U10Debutanti la un turneu din circuitul Sport Arena Streetball la categoria Baby U10, ploiestenii de la BLUE KIDS (Ivan Matei, Dobre Eric, Tănasă Rareş, Borcan Vlad) au reusit sa impresioneze inca de la prima participare si sa obtina primele rezultate pozitive, calificandu-se in finala de la aceasta categorie.

Toți jucătorii care au participat la Decathlon Streetball vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni.

Baschetul trei la trei este, potrivit unui studiu CIO, cel mai popular sport urban de echipă și a fost inclus în anul 2017 pe lista disciplinelor olimpice, urmând să debuteze la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014 și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. România se află în Top 10 mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3×3.

FELICITARI SI BAFTA MAI DEPARTE !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s