CN Ion Luca Caragiale Ploiești se califică în faza finală a celor mai bune licee din țară la baschet masculin

cnilc 1

Echipa de baschet masculin a Colegiului National „Ion Luca Caragiale” din Ploiesti a reusit, dupa o pauza de sapte ani, sa se califice la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – Licee.

La Sala de Sport a Colegiului Național Ion Luca Caragiale din orasul nostru a avut loc etapa zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la baschet, la nivel de licee. La competitie au participat cele mai bune opt echipe de baschet din zona Muntenia Sud din competiția liceelor din România.

Echipa noastra, formata din elevi practicanti ai baschetului la cluburile din Ploiesti si pregatita de profesorul Nicolae Damian, au devansat echipele județelor Ialomița (Colegiul Național Mihai Viteazu din Slobozia), Călărași (Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași), Ilfov și Teleorman (Liceul Ghica din Alexandria)

În meciul decisiv, baietii din orasul lui nenea Iancu au învins reprezentanta Călărașiului, scor 77-37.

Astfel, echipa care a reprezentat unul din cele mai prestigioase licee din Ploiesti, Colegiul National Ion Luca Caragiale Ploiesti a reuşit să-şi adjudece prima poziţie la acest nivel, urmând să reprezinte judeţul Prahova în faza finală a competiţiei. 

Faza finală a competiției va fi găzduită de Sighetu Marmației. Vor participa reprezentante a 7 județe, plus municipiul București. (sursa: libertatea.ro)

Colegiul Național Ion Luca Caragiale Ploiești a fost vicecampion în 2012. Din echipa vicecampioana condusa tot de domnul profesor Damian faceau parte: Mircea Neagoe (actual jucator al C.S.O. Voluntari), Andrei Damian (actual jucator al CSM CSM VSKC Miercurea Ciuc), Dragos Coman, Andrei Cazan, Andrei Ene, Serban Craciun, Iosif Stoia, Teo Tomescu. 

Rivalul eliminat în acest an în faza județeană, Colegiul Național Mihai Viteazu Ploiești, a cucerit titlul național în 2014 si a fost o prezenta constanta in anii urmatori la faza finala. 

 

  • CN ION LUCA CARAGIALE PLOIESTI :
  • Dragoş Iliescu, Gabriel Petrescu (ambii componenti ai Clubului Sportiv Universitar Ploiești)
  • Gabriel Olteanu, Mihnea Buligescu, Alexandru Secuianu, Rareş Panaite (toți la A.B.C. T-Pack Ploiesti)
  • Robert Badea, Florin Mihai, Alexandru Ghiţă, Ştefan Spătărescu (toti la C.S. Sevlar Ploiesti)
  • Cătălin Miriţă
  • Antrenor: Prof. Nicolae Damian
  • Director:  Prof. Bajenaru Carmen Valentina

La Sala de Sport a Liceului Tehnologic „Elie Radu” din Ploieşti a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la baschet, la nivel de licee.

După o pauză de şapte ani, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti a reuşit să-şi adjudece prima poziţie la acest nivel, urmând să reprezinte judeţul Prahova în faza următoare a competiţiei.

Echipa condusă de profesorul Nicolae Damian a devansat gruparea care câştigase în ultimii ani faza judeţeană, cea de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, în vreme ce podiumul a fost completat de echipa Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” Câmpina. (sursa: ziarulprahova.ro)


FELICITARI BAIETILOR NOSTRI SI DOMNULUI ANTRENOR ! BAFTA MAI DEPARTE ! 

HAI PLOIESTIUL !

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s